גישור משפחתי עם מגשרים מומחים
גישור משפחתי עוסק בדרך כלל בנושאים רגישים בהם יש מחלוקות, בתוך המשפחה, והגישור יכול לסייע בהם. ניתן להסתייע בגישור משפחתי כאשר מגיעים למצבים רגישים בשל העירוב בין עסקים לבן בני משפחה. כמוכן ניתן להיעזר בגישור משפחה בנושא הסכם ממון, הסכם זוגיות, הסכם הורות, בתחום של מחלוקות במשפחה, מחלוקות בנושא רכוש, בנים ממשיכים, צוואות וירושות, בסכסוכים בין דוריים במשפחה ובכל סכסוך משפחתי אחר. גם כאן היתרונות בהשוואה למאבק משפטי הם הסודיות והדיסקרטיות, הפתרון המהיר והעלויות הסבירות.
להלן השירותים שאנחנו נותנים בגישור בסכסוכים משפחתיים:
-
גישור גירושין ולאחר גירושין
-
גישור בהסכם שלום בית
-
גישור בהסכמי ממון בין בני זוג
-
גישור הסכם חיים משותפים
-
גישור הסכם הורות
-
גישור בין הורים וילדים
-
גישור בין אחים
-
גישור בעסקים משפחתיים
על הסכמים במשפחה המודרנית - לחצו כאן
על הסכמים במשפחות להט"ב - לחצו כאן
למה כדאי להיעזר בגישור להשגת הסכם זוגיות והסכם ממון
זכויות זוגות המוגדרים כידועים בציבור בישראל אינן מוסדרות בחקיקה ואין חוק המסדיר את מכלול הזכויות והחובות ביניהם. זו הסיבה לכך שכדאי וחשוב לחתום על הסכם זוגיות שהוא הסדרה חוזית של החיים המשותפים כבני זוג ידועים בציבור תוך הימנעות מנישואים. הסכם הזוגיות מגדיר את היחסים בין בני זוג ומגדיר את חייהם המשותפים, מקנה להם זכויות הדדיות, מסדיר את ענייני הרכוש שביניהם, מסדיר את חובותיהם ההוריות ומסדיר עוד עניינים נוספים הקיימים בין בני זוג. כדאי וחשוב להגיש את הסכם הזוגיות לאישורו בית משפט לענייני משפחה אשר נותן להם תוקף של פסק דין.
לזוגות העומדים להינשא כדאי וחשוב לחתום על הסכם ממון. הסכם ממון הוא הסכם המגדיר ומסדיר את כל הקשור בענייני הרכוש של בני הזוג. זה חשוב בעיקר כאשר אין איזון כלכלי של הרכוש של בני הזוג. זה קורה כאשר אחד מבני הזוג מביא לחיי הנישואין יותר מבן הזוג השני. זה יכול להיות נכס כלשהו, דירה , ירושה או סכום כספי כלשהו. הזוג עלול להיקלע בעתיד למצב של פרידה בגירושין, במקרה זה קיומו של הסכם ממון מקל את חלוקת הרכוש בין בני הזוג ומונע סכסוכים מיותרים סביב נושא זה. הסכם ממון כדאי להגיש לאישור בית המשפט לענייני משפחה לצורך קבלת תוקף פסק דין.
אמנם ניתן לפנות לעו"ד שיערוך הסכם ממון או הסכם זוגיות אך כדאי יותר ואף רצוי לעשות זאת באמצעות גישור. זוגות רבים נוטים שלא להסדיר את היחסים ביניהם בהסכם או לדחות זאת. הסיבה העיקרית לכך היא שהעיסוק בנושאים הכלולים בהסכם ממון ובהסכם זוגיות נראה לבני זוג רבים כדבר שלא נעים לעסוק בו, כגורם שיכול להשפיע על ערעור האמון ביניהם וערעור מערכת היחסים הזוגית ולכן זוגות רבים נוטים לדחות זאת או אף לא לעסוק בכך ולא להסדיר את הנושא כלל. יותר מזה, הדיון בסעיפי ההסכם, ובעיקר כאשר צד שלישי משפטי (עו"ד) דן בהם עם הזוג, אם הוא אינו נעשה בצורה עדינה ומתחשבת, עלול להיראות כהתערבות גסה ביחסים ביניהם וכהכנסת אלמנטים שליליים ליחסים שלהם. זו הסיבה לכך שמומלץ לפנות לגישור לצורך גיבוש הסכמות להסכם זוגיות או הסכם ממון.
בגישור, השיח הוא ונוח ונעים יותר מאשר אופציות אחרות. ההתמקדות בגישור היא בזוגיות החדשה הנבנית ובתקווה לחיים המשותפים. הגישור הוא הליך פחות מלחיץ ומפחיד ולכן קל יותר להעלות בגישור ולשוחח על הנושאים שעלולים להיות פחות נוחים לבני הזוג, כולל עניינים הקשורים לרכוש וכד'. בגישור, השיח הוא על אינטרסים וצרכים ולא על עמדות, בני הזוג מעלים את הרצונות שלהם ואת הדברים החשובים לכל אחד מהם ובעזרת המגשר הם מגיעים להסכמות בכל נושא ונושא ברוח טובה ובכך מרגישים טוב יותר ויוצאים מאוחדים ביחד לחייהם המשותפים.
הסכם ממון בין בני זוג שנישאו או שמתכוונים להינשא
זוגות שנישאו לאחר 1.1.74 חל עליהם חוק יחסי ממון בין בני זוג, תשל"ג (1973) המסדיר את היחסים הרכושיים ביניהם במקרה של גירושין או פטירה. בהתאם לחוק במקרה של פקיעת הנישואין זכאי כל צד למחצית שווים של הנכסים שנצברו ע"י בני הזוג במהלך חיי הנישואין, ואין זה משנה על שם מי נצבר הרכוש/הנכסים.
הסכם ממון מאפשר לחלק את הרכוש באופן שונה מהקבוע בחוק בעת פקיעת נישואין פרידה, גירושין או מוות, וגובר על חוק יחסי ממון. ניתן לערוך הסכם ממון הן לפני הנישואין והן במהלך הנישואין.
הסכם ממון נהוג לבצע בין צדדים המעוניינים להסדיר את המשטר הרכושי ביניהם (זוג החי יחדיו, זוג המתכנן להינשא, במהלך הנישואין, בני זוג שיש ביניהם חוסר איזון כלכלי, ידועים בציבור, בני זוג ידועים בציבור מאותו מין).
יתרונותיו של הסכם הממון הם הגנה על בעל רכוש שנצבר לפני הנישואין, ומנגד הגנה על חסר הרכוש שלא יישאר חסר כל. ההסכם מאפשר לצדדים לדעת מה צפוי להם בפקיעת הנישואין ובכך מקנה להם שקט נפשי ומונע סחיטה של אחד מבני הזוג את האחר בעת פקיעת הנישואין.
בנישואין שניים קיימת חשיבות רבה להסכמי ממון שכן הם מאפשרים הגנה על רכוש של הילדים מהנישואים הקודמים.
חשוב לדעת שבמקביל להסכמי הממון יש לערוך גם צוואה. הסכם ממון דן ומגדיר את הרכוש שצבר כל אחד מבני הזוג בחייו והוא אינו צוואה. בצוואה יקבע המוריש מה ייעשה בחלקו ברכוש לאחר פטירתו. התחייבות בהסכם ממון להוריש באופן מסוים, בטלה בהתאם לקביעת חוק הירושה.
הסכם חיים משותפים / הסכם זוגיות / הסכם ממון
הסכם חיים משותפים מכונה גם הסכם זוגיות או הסכם ממון. תכליתו להסדיר את מערכת היחסים והממון שבין הצדדים. הוא מתאים לזוגות המוגדרים כידועים בציבור שאין בכוונתם להינשא ולכאלו המנהלים חיים משותפים ללא מעמד של ידועים בציבור. כמו כן, הסכם חיים משותפים מיועד גם עבור זוגות חד מיניים. בישראל, כיום, נשללת מזוגות חד מיניים האפשרות להינשא, אך חשוב לדעת כי הם רשאים לערוך הסכם חיים משותפים (הסכם זוגיות) וזוגות חד מיניים רבים אכן בוחרים לעשות זאת. הסכם זה יהווה עבור בני הזוג מסמך משפטי מחייב, אשר יגן על האינטרסים של שני הצדדים וימנע מאבק משפטי במקרה של פרידה. כמו כן, זוגות חד מיניים, רואים בהסכם זה לא רק חוזה משפטי, אלא גם ביטוי למחויבות שלהם זה כלפי זה.
ההסכם אינו מוגבל רק לחלוקת הרכוש ומשמש הכרה בזוגיות, מסדיר את ניהול הקשר הזוגי, ההורות וניהול משק בית משותף במסגרת של הסכם חיים משותפים. בהסכם נקבע מהו הרכוש הנפרד של בני הזוג ומהו הרכוש המשותף, ומתייחס לזכויות הרכושיות של כל אחד מהצדדים. בהסכם מסדירים הצדדים גם את דרך הפירוד (במידה ויקרה), חלוקת הרכוש המשותף והרכוש שנצבר בתקופת היותם ידועים בציבור, אחריות הורית על הילדים ותשלום מזונות (במידת הצורך) ועוד...
עריכת הסכם זוגיות מאפשרת לבני הזוג להגיע לוודאות משפטית באשר למערכת היחסים ביניהם ובעיקר בכל הנוגע לחלוקת הרכוש. בהעדר הסכם ממון, הקובע את אופן חלוקת הרכוש בין הצדדים, במקרה של פרידה, בני הזוג יהיו כפופים להלכת השיתוף. שמשמעותה כי כל אחד מבני הזוג, יכול לטעון לזכויות ברכושו של האחר, היה ויוכיח כי הייתה כוונת שיתוף בנכס.
הסכם הורות משותפת
תכליתו להסדיר את מערכת היחסים שבין גבר ואישה שהם הורים ביולוגיים לילד משותף, אך אינם חיים כבני זוג ואינם מנהלים משק בית משותף. עם זאת, שני ההורים הביולוגיים ולעתים בני זוגם לוקחים אחריות מלאה על ילדם המשותף. ההסכם מתאים לאיש ואישה שאינם חיים יחד כבני זוג אך יש להם מטרה משותפת להיות הורים לילד.
הסכם שלום בית ולחילופין גירושין
הסכם זה נחתם כאשר קיים סכסוך בין בני זוג נשואים או ידועים בציבור שיש להם ילדים, אך בני הזוג עדין רוצים לנסות לשמור על שלום בית, ורק במידה ולא ייצלח - להתגרש. ההסכם מסדיר את כל הסוגיות של החיים המשותפים: רכוש, מזונות, אחריות הורית וכו’. הסכם זה מאפשר לצדדים לנסות ולחזור לחיי שלום בית, אולם אם ניסיון שלום הבית ייכשל, ייהפך ההסכם מהסכם שלום בית להסכם גירושין.
הסכם בין יורשים
הסכם בין יורשים נערך ונחתם במקרה שיש מספר יורשים במשפחה (במסגרת ירושה עפ"י חוק הירושה או עפ"י צוואה) והיורשים מעוניינים בהסכם ביניהם לחלק באופן שונה את הרכוש.
הסכם חיים משותפים/הסכם זוגיות בקרב משפחות להט"ב
כיוון שבישראל נשללת כיום מזוגות חד מיניים האפשרות להינשא, הם ייחשבו כידועים בציבור. מעמד זה מקים חובות וזכויות משפטיות. לעתים הצדדים חפצים לקבל על עצמם את כל הזכויות והחובות, האחד כלפי משנהו, מכוח מעמדם כידועים בציבור. במקרים אחרים הם עשויים להסכים באמצעות עריכת הסכם חיים משותפים/הסכם זוגיות, לשנות את החובות והזכויות להם הם זכאים מתוקף מעמדם כידועים בציבור. הסכם זה מסדיר את מעמדם המשפטי, כולל זכויות וחובות האחד כלפי משנהו, הן בתקופת החיים המשותפים ובמקרה חו"ח של פירוד.
היתרון בהסכם זה הנו ודאות משפטית באשר למערכת היחסים ביניהם ובעיקר בכל הנוגע לחלוקת הרכוש ומניעת מאבקים משפטיים בין הצדדים במקרה של פרידה. ההסכם מגן על האינטרסים של שני הצדדים, כל צד יודע מהן זכויותיו, כמו גם חובותיו, ביחס לבן הזוג האחר.
זוגות חד מיניים רואים בהסכם זה לא רק חוזה משפטי אלא גם ביטוי למחויבות שלהם זה כלפי זה. ההסכם אינו מוגבל רק לחלוקת הרכוש ומשמש הכרה בזוגיות, מסדיר את ניהול הקשר הזוגי, ההורות וניהול משק בית משותף במסגרת החיים המשותפים. בהסכם נקבע מהו הרכוש הנפרד של בני הזוג ומהו הרכוש המשותף, ומתייחס לזכויות הרכושיות של כל אחד מהצדדים. בהסכם מסדירים הצדדים גם את דרך הפירוד (במידה ויקרה), חלוקת הרכוש המשותף והרכוש שנצבר בתקופת היותם ידועים בציבור, משמורת ילדים ותשלום מזונות (במידת הצורך) ועוד...
כיום הסכם זה, יכול להיות מאושר על ידי בית המשפט וליתן לו תוקף של פסק דין. בכך מחזקים אנו את מעמדו והוא הופך מהסכם חוזי רגיל להסכם בעל תוקף פסק דין מחייב הניתן לאכיפה אף בהוצאה לפועל. בהעדר הסכם ממון הקובע את אופן חלוקת הרכוש בין הצדדים במקרה של פרידה, בני הזוג יהיו כפופים להלכת השיתוף שמשמעותה היא כי כל אחד מבני הזוג יכול לטעון לזכויות ברכושו של האחר היה ויוכיח כי הייתה כוונת שיתוף בנכס.
הסכם הורות משותפת במשפחות להט"ב
ההסכם נועד למקרים בהם זוג אנשים גבר ואישה (בדרך כלל חד מיניים), אשר אין ביניהם קשר רומנטי, מחליטים יחד להביא צאצא משותף לעולם וזוהי תכלית היכרותם.
תכלית ההסכם הינה להסדיר את מערכת היחסים שבין גבר ואישה שהם הורים ביולוגיים לילד משותף, אך אינם חיים כבני זוג ואינם מנהלים משק בית משותף. עם זאת, שני ההורים הביולוגיים ולעיתים בני זוגם לוקחים אחריות מלאה על ילדם המשותף.
לצורך ביצוע האמור, הצדדים מבקשים להעלות על הכתב הסכם אשר יסדיר באופן ברור ומפורש את זכויותיו וחובותיו של כל אחד מהצדדים, הן ביחס לתקופה שקדמה להולדת ילדם המשותף ולאחר הולדת הקטין.
הסכם ההורות יתייחס לסוגיות הנוגעות לחייו של הקטין. הסדרי ראייה, זמני השהות של כל הורה עם הקטין, הזכות בקבלת החלטות משותפות ביחס לקטין, נטל האחריות הכספית של ההורים ביחס לקטין לרבות מזונות, הוצאות רפואיות, הוצאות חינוך וכיו"ב.
בנוסף יקבעו בהסכם מנגנונים לפתרון בעיות ככל שיעלו בעתיד, למשל מגשר מוסכם, מתאם הורי, פסיכולוג מוסכם וכל איש מקצוע נדרש, אשר יש בו כדי לסייע בדרך קבלת ההחלטות ופתרון הבעיות שעלולות להתעורר.
למה להגיע להסכמות באמצעות גישור?
העיסוק בנושאים הכלולים בהסכמים, נראה לבני זוג רבים כדבר שלא נעים לעסוק בו וכגורם שיכול להשפיע על ערעור האמון ומערכת היחסים ביניהם.
הדרך הנכונה להגיע להסכמות בין הצדדים ובסופה להסכם היא באמצעות גישור המסייע לצדדים להגיע לפתרונות יצירתיים ולהסכם מאוזן המגן על הצדדים. השיח הוא הרבה יותר נוח ונעים.
בגישור, בני הזוג מעלים את הרצונות שלהם ואת הדברים החשובים לכל אחד מהם ובעזרת המגשר הם מגיעים להסכמות בכל נושא ונושא ברוח טובה ובכך מרגישים טוב יותר ויוצאים מאוחדים ביחד לחייהם המשותפים.
אם אתם מתעניינים בגישור זוגי או גישור גירושין לחצו כאן